tisdag 31 augusti 2010

Dålig start och underbart slut!

Dagen började allt annat än bra, stressigt...gnälligt och för lite sömn för alla..jag ringde svärisarna (en klar fördel att bo granne..) och bad dem vänta med Ronja vid skolskjutsen då jag hade fullt upp att få de små klara.
Sedan ut och iväg med Theodor och Saga till förskolan, idag var Lilly ledig från inskolningen eftersom hon skulle på 18-månaders kontroll.
Hade några kilo färs i frysen som jag hade hopp om att få ordning på innan det var dags för BVC men det gick bara inte! eller jag hann iallafall gucka ihop två stora pastakastruller fulla med färs och kryddor, den ena fick smak av eldig senap och den andra blev en med philadelfia med paprika och lök.
Efter ett långt besök på BVC med en trött och motsträvig dotter som fick sin spruta så stannade jag på maxi för att köpa nya muffinsformar, kommer ut med 4 kassar...men inga formar!
Hem igen och fixade ihop några fyllda köttfärslimpor och en jätteplåt med järpar så nu är frysen full av matlådor!
Tittar på klockan i panik och inser att barnen ska hämtas 10 minuter senare...så iväg igen för att hämta vid 13, väl hemma så är vi ute tills skolbussen kommer så att vi kan möta Ronja som stolt visar upp trasiga byxor och plåster på knät...hon hade ramlat på gruset utan att gråta!
Efter middagen och nattning av två av barnen så inföll sig lugnet...och jag fick en välbehövlig sovstund av maken som under tiden tog barnen..tack!!
Ronja som älskar tårta kom ju på igår att vi skulle ha spontantårta igen så på kvällen så fick hon vara med och garnera tårtan som blev vansinnigt god!
I det ena varvet så hade vi 0,5% vaniljyogurt med gelantin och vaniljfrön, i det andra varvet hade vi lättsockrad aprikosmarmelad,vaniljyogurt och mandelarom..uppepå så var det soyagrädde och frukt...asgod...asgod!!
Och för att hinna så mycket som möjligt så hjälpte jag Julia med läxan under tiden jag crossade och jag är värsting stolt över våra tonåringar som jag försöker peppa så mycket det bara går att ge järnet i skolan...grunden för den fortsatta utbildningen...och skit samma om det ändå inte skulle gå bra...jag är värstingstolt ändå :)

2 kommentarer:

  1. Tårtan ser väldigt läcker ut! Du har inget tips på hur man kan göra havregrädde godare? Viktor tål inte soja så vi får köra med havre och den är inte så god:(

    SvaraRadera
  2. Åh vad tråkigt att han inte tål soja :( för just sojagrädden är helt ok! kan man inte bara blanda i någon smaksättare i havregrädden? jag har faktiskt aldrig testat havregrädden...bara mjölken.
    Eller om du använder någon havreprodukt som han tycker är ok och använder gelantin? har inga bra tips på rak arm...men jag ska tänka på saken! kram

    SvaraRadera