söndag 26 september 2010

Vilken dag!

Idag var det äntligen dags för vår höns och prylbytardag, vi var så spända och förväntansfulla på vilka som skulle komma, och det var en massa hönsfolk från sidan "alternativ" som kom..superkul! de hade med sig ägg,dygnsgamla kycklingar,höns,tuppar och kaniner :)
Det var full rulle redan innan det skulle börja, de mest åtråvärda hönsen gick åt direkt..samma med fikat, jag skulle ju fota när allt var framme...men det var en massa folk som var fikasugna så när kameran väl kom fram så var det mesta slut..saffranscheesecaken, rödbetstårtorna morotstårtorna och dammsugarna gick raskt åt..och jag som trodde att vi skulle få äta sånt i veckor :-D

Här var några glada och väldigt trevliga Aloe Vera-säljare, de hade en massa fina saker..och brevid står byns egna biodlare, Åke..han har en fantastiskt god honung, av honom köpte jag honung,honungskarameller,honungskakor och av hans fru som står brevid sålde fina hemarbeten..av henne köpte jag handdukar :)


Vårat lilltroll Saga vid pappas bord, alla våra hönsskyltar gick åt direkt :) och äggen..vi sålde både avelsägg och matägg...hade vi vetat att folk så gärna ville ha så hade vi tagit med mera!
Dagen var hektisk,stressig,rolig och alldeles underbar! vi njöt varje sekund av att se så många glada och trevliga människor samtidigt, det här bara måste vi göra om i vår..men utan all hjälp och stöttning från min svärmor,svärfar,svägerska och svåger hade det aldrig gått..makens syster var helt fantastisk i köket! hon lade fram allt fika,diskade och skurade...samtidigt som hon hade hand om sin lillplutta på 3 månader..och svärmor? hon stod i fikakassan och skötte sig helt exemplariskt :) jag är bara så glad att detta blev lyckat! några andra som också gjorde detta möjligt var Ramsta Bygdegårdsförening som lät oss kackla i bygdegården! och två fantastiska vänner...nämligen Nina och Frans...två personer som man bara inte kan låta bli att älska :)



5 kommentarer:

  1. Vad härligt att det blev så lyckat - du som har kämpat så för att få ihop alla ändarna! Kul att se lite bilder också!!

    Varm kram, MIA!

    SvaraRadera
  2. Du är fantastisk Anna! Det var jätte trevligt i går och jag hörde många som sa det samma! Det var väl nästan lika mycket folk i bygdegården som på midsommar. Så roligt med alla djur, även om man inte köpte eller sålde några... Och jätte roligt med folk från bygden som fick visa upp och sälja det de producerar. Hoppas du vill och orkar ordna fler tillställningar. Vi får väl försöka få i hop lite alpackasaker av ull och garn som vi kan sälja... Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Wow, du är så himla duktig!! Vad kul att det blev så himla lyckat! =D

    Kram
    Cherinne

    SvaraRadera
  4. Det var verkligen lyckat! Fint ordnat och såå mycket folk. Hoppas ni kände att ni fick lön för all möda. Vi fick med oss mycket fint; grönsaker, virkad dockfilt, ägg, rabarberchutney, barnspel och princesskläder och välfyllda magar med godaste fikat på länge! Tack!!

    Mia (i Balingsta...)

    SvaraRadera
  5. Tack snälla goa för alla fina kommentarer! vi är så himla glada att det blev lyckat, vi tyckte att det var så kul att många kunde komma! Stina? det vore superkul om ni kunde sälja alpackesaker! jag såg att det stod folk och fotade utanför er häromdagen :)
    Tack Mia! vi tyckte att det var så kul så det var värt allt! precis allt! vi gör om det i vår! kram Anna p.s tack för att ni kom, det var besökarna som gjorde dagen så lyckad!

    SvaraRadera