torsdag 24 juni 2010

Och så tog allt slut..

De sista 4 äggen pep det från igår som sjutton...den dag de borde börja kläckas...idag var det tyst och stilla.
Så jag gjorde vattentestet på dem...inget rörde sig, så jag öppnade alla äggen, det första var en svart kyckling, dock ej fullt utvecklad.
Men de tre sista var helt underbart vackra silvergråa, perfekta små kycklingar...de snubblade på mållinjen, skalet var för hårt att få upp.
Nu är äggkläckaren avstängd och hjärtat blev lite tommare :( fy så sorgligt, även om vi visste att just Isbar var såhär...så nu är vi vansinnigt rädda om "lilla kycklingen" enda av drygt 20 ägg som klarade sig!
Men mitt i allt sorgliga så har det varit en bra lärdom för barnen, de har fått varit med när vi öppnat alla äggen så de har fått se hela utvecklingsstadiet på kycklingar, vissa har ju bara varit pyttesmå foster när de har dött.
Annars så har dagen varit bra, jag har bakat glögglimpor och det har doftat jul här! just glögglimporna föll de äldsta i smaken...de älskade brödet :)
Och idag flyttade pappa hit, ja inte min då...utan en tupp vid namn pappa! en kompis hade av misstag fått en tupp och ville bli av med den..och det är ju en silkestupp så han passade i vår flock...det tyckte dock inte de andra pullorna...herrejösses vilket liv det blev! hönorna blev sura och gick in...men nu på kvällen verkar de ha accepterat sin nya rumskompis, som är riktigt snygg! nu är det dags att crosstraina lite så man kan njuta av all sill och färskpotatis imorgon! tänkte baka en tårta också...om lusten faller på :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar