onsdag 3 november 2010

Brandövning

Här är brödet som kommer att bakas många gånger fram till jul, glögglimporna :) idag inhandlades även lingonglögg och chili choklad-glögg...mums!
Dagen började bajs kan man säga..huvudvärk och ont i tinnitusörat, barn som busade värre än vanligt...så fort jag plockat i ett hörn så hade Lilly dragit ut i nästa..never-ending story...och jag kände mig en skvätt på dåligt humör...jag bestämde mig för att tända i kaminen men det jag inte tänkte på då var att det blåste storm ute...vilket gör att det kan blåsa ner som sjutton i skorstenen..jag fjuttade på och det dog..öppnar luckan och det blir värsta baksuget! hela jag..armar...ansikte...halva vardagsrumsgolvet blir täckta av svart sot och gammal aska! jag börjar febrilt försöka få fart på eländet, men ju mer jag grejar desto värre blir det..till slut är hela rummet rökfyllt! jag kastar upp altandörren och fönster på vid gavel för att vädra..sur som en citron eftersom jag innan hade skurat golvet...då utbrister Ronja "Men mamma? kan vi inte passa på att ha brandövning nu?" och det bröt mitt dåliga humör kan jag säga!! jag asgarvade :)

För att bryta allt så kastade jag in ungarna i bilen och for iväg med gårdagens smink under ögonen i min farfars gamla jacka..jag kan inte slänga den! den är liksom...fånigt...en trygghetsjacka :) vi köpte lite silkespapper och stjärnanis och sedan fick barnen pyssla vid hemkomsten så fick jag reda upp i röran! Theodor målade ansikten på ballonger och var jättestolt!


Kvällens middag blev lyx!! i maxi´s "fyndhörna" så hittade jag ryggbiff för halva priset! och med svamp från mamma och pappa, lite sylt från de jämtländska skogarna och potatis så blev det en ursmarrig Onsdags middag :)
Nu planerar jag för fullt inför helgens halloweenmiddag, jag vet...vi är ute en vecka sent men det passade bättre denna helg, ett som är säkert iallafall är att pumpapajen jag gjorde förra året skall göras igen..hur god som helst :)



1 kommentar:

  1. lät som en jobbig och sotig dag;-). det är jobbigt när man upplever sådant kaos. vilken jultokig tjej du är alltså, men det ska ju startas tidigt=). har sparat receptet på glögglimpan, det måste ju bara bakas.
    kram

    SvaraRadera