tisdag 1 februari 2011

Kycklingar och snälla grannar!

Denna gröna grej är kärlek för små kycklingar :) våra jättesnälla grannar lånade ut en värmelampa åt oss då våran fortfarande är i hönshuset, så idag plockades de tolv överlevande kycklingarna ut ur kuvösen..det var bara två som inte lyckades ta sig ut ur äggen, de var för svaga helt enkelt...de andra äggen som det inte blev något av var obefruktade...troligtvis nån surhöna som lagt ägg :)
De är vansinnigt söta! två av dem var mer döda än levande..vi gick mot våra principer, att låta naturen ha sin gång...men vi blev för blödiga ;) så de två som var för svaga plockade vi till slut ut ur äggen...de hade troligtvis pickat hål på äggen för tidigt, de hade blodkärl kvar i äggen så när de till slut plockades ut helt slappa så led de av blodbrist..men vi tvättade dem och sa att det var bättre att de fick dö med sina syskon än ensamma, så vi lade i dem igen...knappt utan livstecken..men helt otroligt nog så har de piggat på sig!! nu på kvällen står och går de nästan lika bra som sina syskon!!

Kvällens middag, de hade bra pris på lax på ica...så det blev pressad potatis,lax och två röror..en med rom och rödlök och en med fetaost och gräddfil.



Självklart så skulle kycklingarna firas! så jag bakade en välkommen tårta till kyllingarna, Ronja och Saga hjälpte till att göra rosor till tårtan..Ronja som är 6 år är en fena på marsipanrosor! det är hon som har gjort de som syns :) tårtan bestod av marängbottnar (hade äggvitor över från dagens vaniljkräm..) och mellan så blev det frukt från frysen som tinades och mosades med havregrädde...på tårtan blev det havregrädde och dekorationer :)
Vilken glädjedag! och denna gång ska jag vara noga med att stänga grinden..

1 kommentar:

  1. Man blir så hungrig varje gång man tittar på din blogg. Jag som inte äter något på kvällen efter middagen får inte se på din sida för mycket för då ger moralen svika och kylskåpet öppnas :) Härligt med kycklingarna att de klara sig. Jag tror inte jag skulle kunna ha så mycket djur då jag blir mer och mer blödig ju äldre jag blir. Jag skulle bli för ledsen om någon dog.

    SvaraRadera