söndag 6 mars 2011

Kycklingar och virkning

Så här små är de nyfödda kycklingarna! yttepytte! på bilden är det en blandning mellan Isbar och Sabelpoot...ska bli spännande att se hur de ser ut som vuxna :)
Några av de eventuella hönorna ska vi behålla, de ska få gå i en blandrasgrupp...men vi har 24 kycklingar nu så de som blir över ska vi ta med och sälja på vår hönsbytardag, resten går på blocket och tupparna i grytan..
Så här stora är de 12 ur första kläckningen! de äter som hästar och bajsar som elefanter...börjar längta tills de ska flytta ut till de andra..detta blir nog tyvärr en tupp...alltså...går han inte att sälja så blir det grytan, vissa kanske kan tycka att det är grymt att föda upp för att sedan slakta? men det är oförsvarbart bortkastat med liv att slakta och inte använda köttet, då var livet helt förgäves...nu mättar det magar istället, alltid något.

Har en jobbarkompis som ska flytta och hade en hel kasse med virk och stickprylar som hon tog med till jobbet och gav bort, jag tog med virknålar och stickor till Ronja...och snälla farmor har lärt henne :) så nu är hon så stolt att kunna göra egna saker :)
Nu väntar en kväll hemma...sedan blir det nattjobb igen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar