Av den andra halvan av pumpan så gjorde jag pumpamuffins, överraskande goda! nu till dagens stora fråga...ska man köpa frysbox? vi skulle verkligen behöva mera frysutrymme..men är det värt ett par tusen? det känns som om det finns roligare hål att stoppa pengarna i :)
Annars så är alla inskolningssamtal avklarade, kläder märkta och papper till förskolan inlämnade..och idag började jag kapa veden till hösten och vintern...så härligt att tända en brasa igen!
Satt just här inne och huttrade en smula. Tänkte att det nog började bli dags att gå ut och hugga lite ved :0). Härligt att höra att fler lever lika dant... Receptet på pumpamuffins skulle jag gärna ta om jag fick! Har hela landet fullt med pumpor så alla recept är välkommna.
SvaraRaderaTrevlig torsdag!
/ Anna
Så här gjorde jag muffinsen :)
SvaraRadera400 g butternut pumpa (med skalet kvar)
ca 300 g råsocker och farin..ca 40/60
6 egna ägg då de är små...annars 4 stora
en nypa salt..
ca 150 vetemjöl och 150 g graham eller rågmjöl
(alltså sammanlagt 300 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 dl olja utan smak..
ca 1 dl valnötter
Mixa pumpan så den blir finhackad, tillsätt socker och ägg...och sedan allt det andra...mixa till slät massa, men ändå så lite som möjligt.
In i ugnen på 175 grader varmluft eller 200 vanlig..beroende på formarnas storlek grädda dem 12 min liten form...och stora formar ca 18-22 minuter.
Jag gjorde glasyr på philadelfia,florsocker och vaniljsocker...plus lite pressad citron!