torsdag 12 januari 2012

Kommer polisen eller?

Här råder begravningsstämning...julen plockas undan och det skär som knivar i hela mig (eller nära på...ni fattar? ) det var många år sedan det var så svårt att ta undan allt, kanske för att jag jobbat arslet av mig detta år under jul och nyår så jag har inte hunnit jula ordentligt.
Jag låtsasgrinade när jag plockade ner granen och då frågar en av ungarna, men..varför har du inte kvar granen? nä...svarar jag, det får man inte...varför då svarar samma unge, kommer polisen då eller? och hade jag varit själv så hade jag haft kvar granen...men nu är jag inte ensam, men får granen och tomtarna stanna så finns det risk att jag blir det. fuck tjugondagknut...

fredag 6 januari 2012

När är det ok att stirra?

Teensen garvade arslet av sig igår när de fick nys om att jag inte hört ordet glosoppa, på min tid hette det att käkat blängsylta..
Folk stirrar,barn stirrar och djur stirrar...men varför är det ok ibland, och t.om. bra? fast för det mesta är det bara obehagligt och irriterande.
Tänkte på det igår när sonen trilskades på maxi, han var trött och hungrig och hade svårt att stå stilla när vi köade, en kvinna, stuk a´la tant raffa (ni vet en sån där solariebränd,blekt hår och läppstiftet hopplöst utanför läpparna..) stirrade på mig..och varför stirrade spektaklet på mig, det är en gåta...eller egentligen inte, jag fattar att hon tyckte att jag skulle få ordning på den blöta högen som gnällde på golvet även kallad Theodor.
Tantan kan ju knappast ha egna barn...eller jo? kanske för 100 år sedan...och jag borde styra upp mig lite men när jag går förbi henne så väser jag "men sluta glo då människa!" helt onödigt, jag vet!
Ungarna kan tjafsa ibland "mamma? maaaaamma? Saga stirrar på mig!! säg åt henne att sluta!" så stirrandet kan vara sååå irriterande ibland, medans det ibland är riktigt trevligt:)
Är det någon man är förtjust i så gillas det ju...skulle man vara på krogen (nej..detta gäller icke mig då jag A. nästintill aldrig är där B.Är gift C. är för gammal) ser man nåt snyggt och trevligt där så blir man ju överlycklig om denne stirrar! fast...i min ålder skulle man nog mest fundera på om man har glömt kjolen innanför strumpbyxorna efter toabesök, spillt kaffe på tröjan eller har rester av broccolin mellan tänderna..
Hundar gillar inte heller att bli stirrade på...inte barn heller för då tror de att de gjort nåt fel..gamla tanter får man bara stirra på om de är rara, som mig:D

måndag 2 januari 2012

Litet hopp som tänts..

Har mailat rektor och utbildningsansvarig för kursen till obduktionstekniker som jag vill gå...och möjligtvis,ytte-pytte-kanske finns det en möjlighet att gå ändå och samtidigt jobba endel!
Den stora frågan är bara om det är värt det? först snåla värre än vanligt i ett år..få studieskulder fast lönen inte blir bättre? eller skippa studielån och jobba arslet av mig till bekostnad av tid till barnen?
Sedan älskar jag ju mitt jobb...mina jobbarkompisar..patienterna och anhöriga och är inte helt klar med den biten ännu, så drömmen vore ju att kombinera de två..men min behörighet till kursen är ganska låg då jag anses som extremt obildad med bara gymnasiekompetens :D  så jag kanske inte ens blir antagen så varför nojja? nojjiga människor har jag svårt för, och jag gillar ju egentligen mig själv så det är bäst att göra som vanligt och inte tänka och analysera så förbenat kärringaktigt mycket!
Annars då? jorå det blir fint att vara ledig inatt efter att ha jobbat 7 av 10 nätter, förhoppningsvis får jag någonting gjort här hemma också...frågan är bara vad?