måndag 28 mars 2011

Blombordet och kompispinkare!

Denna vecka blev det Måndag,Torsdag,Fredag och Söndagnatt på jobbet..och som vanligt med 6 barn, hus,tvätt,hundar och en rackarns massa kycklingar och höns så har det varit mer än fullspäckat! helgen svoschade bara förbi...men det helt klart trevligaste denna helg var ett besök hos min kompis Mia och hennes helt nyöppnande blom och inredningsbutik! Hon gör helt fantastiskt fina saker, och det skulle jag tycka även om vi inte var vänner :) maken åkte dit på Lördagen och jag på Söndagen...och jag köpte blombuketten till höger...de vänstra lite halvkackiga tulpanerna hade jag köpt åt maken några dagar tidigare...och jag hade ju världens tur som kom till Mia, för hon hade minsann stoppat undan en underbar tomtekanna till mig!! Så nu kan jag ha lite juligt i trädgården i sommar :) maken lär inte bli glad...men gnäller han så stannar tvättstugan :-D Lilly...hon är det ljuvligaste...underbaraste (som alla våra barn..) och hon är väldigt tjejig, älskar smycken och kjolar...men vilket humör! fast det går lika fort över tack och lov..(där brås hon inte på mamma!)
Ronja och Saga var kissenödiga samtidigt...och med bara en toalett så vad gör man? kompiskissar förstås!
Förra veckan var jag manisk på att baka...varje dag blev det något! dessa gillade jag mest...saffransmuffins med äpple!

Till jobbet gjorde jag vinbärsmuffins...men de blev inte fotade innan de for iväg :)

Nu väntar, tack och lov..några dagars edighet med de små...ska bli så skönt!!

torsdag 24 mars 2011

Nya favvon!

Gjorde lite stekta inlagda strömmingar häromdagen...den sista hamnar på mackan idag :) så himla enkelt och så gott! det perfekta pålägget på en knäckis :) till det en kopp av min nya favvo..Kung Markattas Rooibos the...annars är jag ingen thedrickare...men det Theét med lite sojamjölk vanilj i...är supergott!
Barnens förskola är så himla bra!! jag eller rättare sagt vi är supernöjda :) och de har alltid något skoj på gång där, på Sagas avdelning har de Amanda-väskan...en väska med förstoringsglas, spanarbrillor och en mjukismus i...och varje helg får något barn ta hem väskan med ett uppdrag i :) förra helgen var Sagas tur...hon skulle hitta något mjukt och grönt! sedan fotar man och skriver i som en dagbok eller loggbok som sedan läggs i väskan igen, sedan läser de och går igenom det på förskolan :)
Just nu har jag en massa planer och ideér...men jag saknar tid och pengar...men på något sätt ska det gå!!

söndag 20 mars 2011

Vilken vårdag!

Veckan som gick blev i soppans tecken...kylskåpsrensning i väntan på barnbidrag..här blev det potatis,lök,morot och broccolisoppa...och hembakt bröd till...varmt och mättande.
Som vanligt sov jag dock uselt...vaknade trött och med huvudvärk vid 5-snåret då Theodor kom upp, vid det laget hade jag varit uppe 5 gånger under natten..

För att inte rasa ihop så fick jag ett ryck att röja lite, så medans barnen (jojomensan...han passade på att väcka syskonen..) åt frukost som idag blev knäckemackor med "inka" som barnen älskar...ja skinka alltså..då låg jag på knä inne på toaletten och skurade för fulla muggar!

Jag är ju en morgonmänniska så det är bäst att passa på när andan faller på att städa :)

Äntligen flyttade herrskapet ut! åh så skönt att tonåringarna fick ge sig av till halvvägsboendet, vi har gjort iordning en stor bur (alltså inte den på bilden...den är bara en "bärbur") i hönshuset allt för att det ska gå så smidigt och smärtfritt som möjligt, så att alla fjäderbärare få vänja sig vid varandra...annars kan sussarna gå lite hårt åt de små...


Ronja "flyger flygplan" på Julias fötter :) det är något som jag har gjort med alla barnen och det är så himla kul att se storasyskonen göra samma sak på de små :)

Man ligger alltså på rygg på golvet och har en unge på fötterna...spänner benen helt raka och sedan får barnet som "flyger" sträcka ut armar och ben...ett perfekt sätt att öva på balans :)
Helgen avslutades med besök av några vänner, Stina och Karin som kom med sina underbara barn! så det var 9 små barn...tjadder och pladder...bus och stoj...helt underbart! det behövde jag verkligen idag efter att ha varit löjligt osocial den senaste tiden...mest beroende på många nattpass och sjuka barn...men nu så är socialkontot påfyllt:)



lördag 19 mars 2011

Jag är gammal och sleten..

Man är ju inte 20 direkt..och 40-års dagen som närmar sig med stormsteg gör sig påmind i form av en lätt utmattning, som vanligt blir jag sur och frustrerad av att inte känna mig pigg och rapp i skallen!
När allt är som värst brukar jag hålla ihop och köra på i 190...som den senaste tiden med andra ord, sjukdomarna har avlöst varandra, jag har dock jobbat på som vanligt...och jag kan bara inte sitta i soffan och göra ingenting, så här har det bakats vareviga dag..och gjort en massa mat och inlagda strömmingar, men efter att ha jobbat varannan natt så har jag vänt på dygnet så de nätter som spenderas hemma har jag sovit uselt..
Mardrömmar som varvats med långa vakenperioder på nätterna..usch så dumt!
Man blir ungefär lika smart efter nattjobb som man (läs jag) blir när man är gravid eller ammar, ni vet sån där "gröthjärna"...tankarna flyter långsamt och sakerna som tappas bort i vanliga fall blir ännu mera borttappade...maken blir galen på riktigt på mitt slarv och jag blir galen på mig själv som verkar ha minne som en fiskpinne för det mesta.
Men några glada och trevliga grejser har hänt! barnen är friska :) jag har mailat chefen en massa fiffiga ideer som jag hoppas att han vill tycka om, Theodors läkare har ringt och meddelat svaren från MAG-3 och ultrat...och det ser fortfarande ok ut :) inte bra...men inte sämre!
I Maj ska dottern på hjärtultrat så jag hoppas på samma fina resultat då..
Många trevliga hantverkare har hört av sig angående höns och hantverkdagen! och jag har en massa bra planer för den dagen...det gäller bara att få tid..och att tänka i längre tankebanor än 15 ord när man har 4 små hemma är mellan varven en omöjlighet, men jag brinner för den här dagen...det ska gå på något sätt...och det ska bli bra! :)
Ikväll är jag ensam och uttråkad..och jag inser att den här Lördagen inte blir roligare än så här så jag ska lägga näsan i vädret och hoppas att denna gamla skröpliga kropp hinner återhämta sig tills imorgon:)

lördag 12 mars 2011

Nu får det bli en flytt snart..

Inte för dessa små dock...de behöver bo inne under värmelampa några veckor till..på bilden är det Lady Gagas lilla kyckling...några namnförslag?
Men de större kycklingarna börjar nu bli ganska stora (och jobbiga..) de tjattrar och snattrar och äter kopiösa mängder mat...fiser och pruttar och river tidningspapper så nu känns de ganska klara för flytt ut till de andra så de får lite uppfostran!
Nu har jag två jobbarnätter bakom mig så två dagars ledighet väntar innan jag har studiedag på Tisdag, ska bli jättekul då dagsprogrammet såg väldigt intressant ut!

Var ju tvungen att baka med lite till jobbet så vi hade något att sockra upp oss med på natten..det blev hallontoscamuffins och en väldigt chokladig chokladkaka med lemon curd-philadelfia täcke på, kakan innehöll både massor av kakao och 90% mörk choklad.
Jag gjorde en sväng jordnötsmuffins också som lämnades hemma hos familjen.
Ikväll är jag ensam då maken är borta och alla de små sover...är lite rastlös och aningens uttråkad så jag funderar på att lägga mig tidigt för en gångs skull...får se hur det går med det :)


fredag 11 mars 2011

Tävling!

Jag brukar aldrig vara med...men de här sängkläderna skulle jag gärna vinna till Lilly då hon alltid får trista urtvättade och ärvda påslakan..

Jag tävlar hos tiobarnsmamma om produkter för spjälsängen ur Hemtex nya babysortiment.
Så nu får ni hålla tummarna!

onsdag 9 mars 2011

Sömnbrist och kaffeöverdos?

Jag trodde att jag visste vad trötthet var, men efter att ha sovit minimalt under en längre tid och nu jobbat natt och varit hemma dagen efter med en 2-åring med 40 graders feber så vet jag vad riktig trötthet är.
Jag klunkade kaffe för fulla muggar men vid 10.30 kom hjärtklappningen och darret...så där tog kaffeklunkandet slut för nån timme..tack och lov så var Lilly sliten av febern så hon sov dryga timmen vid lunch och då kollapsade jag i soffan, jätteskönt och välbehövligt!
Sedan var det fullt race med städning,tvättning och matlagning...allt för att hålla mig vaken! när maken kom hem så åt vi och han fick lägga sig 45 minuter (visst är jag en snäll hustru?) men hans dumma rygg har börjat krångla lite igen, så han behövde verkligen vila!
När han sedan kom upp så lade jag mig dryga timmen..vissa kvällar känns det som om vi bara går om varandra i sängen...allt för att få lite sömn.
Igår kväll så lade jag mig vid midnatt i soffan...en halvtimme senare vaknar Lilly och boxar sig på näsan och gråter...hon var så täppt stackarna så hon blödde näsblod :(
Det var bara att kliva upp och ta upp henne, och det var ju stört omöjligt att få stopp på näsblodet!
Jag provade det mesta men hon blev bara arg och så fort det slutade blöda så nyste hon och cirkusen var igång igen..
Vid 03 funderade jag på om jag måste väcka maken för att tala om att jag skulle åka in med henne när det aldrig slutade blöda, men tack och lov så slutade det äntligen! så vid 03.20 kom jag i säng igen (soffan..)
Och tjolahopp så bidde det morgon vid 5.30 då sonen vaknade..när den lilla damen bajsade imorse så insåg jag hur mycket hon hade blödit...hon bajsade en blöja full av svart...
Men hon är nu pigg och glad (med alvedon) och har druckit både välling och en massa saft :)
Idag blir en överlevardag...alltså det gäller att inte sätta upp några fler mål än att ge barnen mat...byta blöjor och se till att alla överlever..
Förra veckan drömde jag om en massa stora projekt jag skulle vilja ta itu med...idag drömmer jag om sömn och vila..

söndag 6 mars 2011

Kycklingar och virkning

Så här små är de nyfödda kycklingarna! yttepytte! på bilden är det en blandning mellan Isbar och Sabelpoot...ska bli spännande att se hur de ser ut som vuxna :)
Några av de eventuella hönorna ska vi behålla, de ska få gå i en blandrasgrupp...men vi har 24 kycklingar nu så de som blir över ska vi ta med och sälja på vår hönsbytardag, resten går på blocket och tupparna i grytan..
Så här stora är de 12 ur första kläckningen! de äter som hästar och bajsar som elefanter...börjar längta tills de ska flytta ut till de andra..detta blir nog tyvärr en tupp...alltså...går han inte att sälja så blir det grytan, vissa kanske kan tycka att det är grymt att föda upp för att sedan slakta? men det är oförsvarbart bortkastat med liv att slakta och inte använda köttet, då var livet helt förgäves...nu mättar det magar istället, alltid något.

Har en jobbarkompis som ska flytta och hade en hel kasse med virk och stickprylar som hon tog med till jobbet och gav bort, jag tog med virknålar och stickor till Ronja...och snälla farmor har lärt henne :) så nu är hon så stolt att kunna göra egna saker :)
Nu väntar en kväll hemma...sedan blir det nattjobb igen :)